Framsida Om Stølslie Om Beitostølen Bioenergi Byggeveileder Kontakt oss Bilder

Webkamera

Beitostølen resort

Beitostølen Helseportssenter

Skiløypekart

Turforslag sommer

Fotturer i
nærområdet


Interaktive:
  -Skiløypekart
  -Alpinkart
  -sentrumskart


Beitostølen   -  med gode tilbud og nære naturopplevelser

Beitostølen har 4 fengende årstider med opplevelser for hele familien både vinter, vår, sommer og høst. Det beste med Beitostølen er nærheten til Jotunheimen, flott natur, et variert tilbud av aktiviteter, butikker, restauranter og pubber, et godt utbygd bredbåndsnett, et aktivt idrettslag og gode jakt- og fiskemuligheter i Statsallmenninga. Øystre Slidre er en av de få kommunene i Oppland som har bygder med vekst og utvikling. På Beitostølen er det nettopp blandingen av urbane opplevelser og naturen tett på, som gjør Stølslie til et attraktivt sted å bosette seg.Beitostølen er fjellandsbyen midt i bakken, med næring rettet mot reiseliv, aktiviteter, helse og rehabilitering. Beitostølen Helsesportssenter er en viktig helseinstitusjon som har rehabilitering av barn, unge og voksne med fysiske funksjonshemninger som fagfelt og arbeidsområde. Utbygginga av bredbånd gjør og at flere og flere tar med seg jobben til Beitostølen og arbeider herfra flere dager i uka. I kommunale planer skal det legges inn muligheter for næringshage, og med denne utviklinga ligger mye til rette for at også du kan ta med deg jobben og flytte til Beitostølen:)


Klatring, familiekos, cafeliv og lyskapellet,


Beitostølen er lett tilgjengelig - enten du kommer fra østlandet eller vestfra. Daglig er det fem ekspressbussavganger hver vei mellom Beitostølen og Oslo. Fagernes er regionsenteret i Valdres og herfra går det busser til både Bergen, Gol, Lillhammer og Gjøvik. Fra Fagernes lufthavn Leirin går det flere daglige avganger til Gardermoen. Flyturen dit tar ca 25 minutt.

Da veien over Valdresflya ble lagt gjennom Beitostølen, gav det startskuddet til en gryende turistnæring. Det begynte med at turistene fikk overnatte og spise mat på setrene om sommeren, noe som også gav en kjærkommen inntekt ut over gårdsdrifta. På 60 tallet skøt utviklingen fart med bygging av to skiheiser, Carl Flaaten bygde Beito Høyfjellshotell og Erlig Stordahl fikk gjennom "Røde fjær-aksjonen" bygget Beitostølen Helseportssenter. Siden da har fjellbygda hatt en rivende utvikling - og oppnådd status som ett av Norges mest populære feriesteder. Beitostølen ligger på attraktive 900 m.o.h. Det er her, på tregrensen, at du finner det mest varierte fjelllandskapet; lune skoger nede i bygda og åpne vidder og fjelltopper så langt øyet rekker!

Skisenteret ligger midt i sentrum av Fjellandsbyen, og byr på mange muligheter som alpint, telemark, kjelkeaking og snowboard. For dem som ønsker å gå langrenn, har Beitostølen 320 km med godt preparerte løyper for hele familien i storslagen natur i Jotunheimen. Beitostølen arrangerer også World Cup i langrenn og skiskyting. Aktiviteter som motorsport, riding, åpen seter, reinsdyrsafari, rafting, juvvandring, hundekjøring, isklatring osv. gjør sitt til at det er aktiviteter for hele familien.


Stølslie III bygges ut av Oxhovd AS, Beitovegen 178, 2953 Beitostølen
Daglig leder: Bente Oxhovd tlf 97594425